Az eseményről

Brutálfutás 10.0 – Életed leghosszabb 7 kilométere!

Mit érdemes tudnod az eseményről?

A verseny összességében jobban hasonlít egy katonai kiképzőpálya és egy akadályverseny keverékére, mintsem egy átlagos futóversenyre. A résztvevők nem viselnek hagyományos, feltűzött rajtszámot, mint egy futó-vagy bringaversenyen, hanem a karokon filccel felrajzolt számok és a lábakon viselt chipek segítik az időmérést.

A helyszín eleve különleges, egy igazi, épített motocrosspálya 14 dombbal/ugratóval Nyáregyházán (Budapesttől 50 km). A résztvevők óránként rajtoló futamokban indulnak (így több futónak tudunk lehetőséget biztosítani a részvételre), és egy előre meghatározott útvonalon haladnak, amely részben a motocrosspályán, részben a körülötte található erdőben, szántóföldön vezet.

A pálya különlegessége miatt minden futamban létszámlimitet határoztunk meg, ezért nevezz időben, nehogy lemaradj!

Az akadályok a pályán: mocsarassá sárosított emelkedők, lejtők,  meredek emelkedők, mély homokban futás, álcaháló alatt átkúszás, szalmabálákon átmászás, vizesárkon átkelés, autógumikon átfutás az erdőben, fákra erősített szalag/faléc alatt átbújás vagy felette átugrás, széles szalagból fák között kacskaringós labirintus, felszántott szakaszok.

Kattints a képre és ismerkedj meg egyesével az akadályokkal, mindegyikhez találsz leírást, fotót és egy rövid videót is!

A 7 kilométeres pálya teljesítése a leggyorsabbaknak 28-30 perc, a kevésbé fürgéknek 60-70 perc körül mozog.

2021-es újdonság a Brutál rövid futam, ami 2,3 km-nyi saras-vizes élményt biztosít azoknak, akiknek a klasszikus táv még vagy már túl hosszú lenne, esetleg egyelőre csak ismerkednének az akadályfutással. A 2,3 km-es pálya a 7 km-es rövidített változata, így tartalmazza annak legbrutálabb akadályait.

A rövid futam pályáját és akadályait idekattintva nézheted meg.